Reabilitarea lui Linus Pauling“Life Extension Magazine” iunie 2011
Reabilitarea lui Linus Pauling Retipărire Life Extension Magazine ®, mai 2002 De William Faloon
Un nou studiu guvernamental spune că reziduurile radioactive ale testării armelor nucleare au provocat cel puțin 15 000 de decese de cancer în Statele Unite ale Americii. Acest raport a fost elaborat ca un efort comun al Institutului Național al Cancerului și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Iată o revelație îngrijorătoare din acest raport:
"Orice persoană care locuiește continuu în Statele Unite din anul 1951 a fost expusă la emanații radioactive, iar toate organele și țesuturile corpului său au fost expuse la radiații."
Pentru cei care nu știu, mai mult de 2 000 de teste nucleare au fost efectuate în toată lumea de când a fost construită prima bombă nucleară. În cel mai recent raport, guvernul a considerat doar testele supraterane, care au avut loc între 1951 și 1962. Acest studiu a descoperit intense "puncte fierbinți" radioactive în Statele Unite continentale, din California și Washington până la Vermont, New Hampshire, și Carolina de Nord.1
Cu toate acestea, acest raport al 15 000 de decese provocate de cancer, este doar preliminar. Studiul integral este încă ascuns față de public. Criticii acuză guvernul federal de încetinirea eliberării acestor informații pentru a minimiza consecințele.
Timp de decenii, guvernul federal a susținut că reziduurile radioactive de la testele nucleare au fost inofensive. Filmele de propagandă de stat din anii 1950, arătau copii americani jucându-se în cenușă radioactivă, pentru a demonstra că este la fel de "sigură precum zăpada."
Acum, când sunt expuse urmările letale ale minciunii guvernului, comemorăm omul de știință care a riscat închisoarea pentru organizarea protestelor care, în cele din urmă, au determinat Statele Unite și [fosta] Uniune Sovietică să interzică testele nucleare deasupra solului.
Linus Pauling: Omul de știință
Linus Pauling este singura persoană care a câștigat vreodată două Premii Nobel pe diferite domenii. Revista New Scientist l-a clasat pe Dr. Pauling ca fiind unul dintre primii douăzeci cei mai mari oameni de știință ai secolului, o onoare împărțită cu personalități cum ar fi Albert Einstein, Charles Darwin, Isaac Newton și alții
Cercetarea Dr. Pauling s-a concentrat în primul rând pe chimie fizică. În 1939 el a publicat "Natura legăturilor chimice" și "Structura moleculelor și cristalelor", pentru care a fost distins cu Premiul Nobel pentru Chimie în 1954.
În timpul celui de-al doilea război mondial, Pauling a participat la întreprinderi științifice considerate vitale pentru protecția țării. La începutul războiului el a fost consultant pentru Comisia de Cercetare a Apărării Naționale și mai târziu a devenit membru al Consiliului de Cercetare pentru Securitate Națională. Pentru contribuțiile sale, care au inclus lucrul la combustibilii pentru rachete, pe un indicator deficitar de oxigen pentru spațiu sub presiune, cum ar fi în submarine și avioane, și pe un substituent pentru serul uman în tratamentul medical, el a fost decorat cu Medalia Prezidențială de Merit în 1948.
Interesul lui Pauling în "comportamentul" moleculei l-a condus de la chimie-fizică la chimie-biologică. Cercetarea lui Dr. Pauling în domeniul aminoacizilor l-a dus la dezvoltarea primului substituent pentru plasmă de sânge.
În 1950, Dr. Pauling a construit primul model satisfăcător al unei molecule de proteine, o descoperire care are implicații pentru înțelegerea celulei vii. A studiat și publicat lucrări pe teme la fel de diverse cum ar fi efectele anomaliilor celulelor sanguine, relația dintre anomalia moleculară și ereditate, baza chimică posibilă a retardului mental, funcționarea anestezicelor, relația între deficitul de vitamină C și bolile de inimă, etc
Multe dintre descoperirile științifice medicale din ziua de azi, sunt rezultatul cercetării de pionierat a lui Linus Pauling, atât în domeniile chimiei, fizicii și biologiei.
Cum a intrat Linus Pauling în necazuri
Linus Pauling știa că radicalii liberi radioactivi ar cauza cancer și alte boli la om. Pauling s-a aliat cu Albert Einstein și alți cinci, pentru a forma Comitetul de Urgență al Oamenilor de Ştiința Atomicii. Misiunea lor a fost de a informa publicul cu privire la consecințele periculoase pe care le prezentau armele nucleare și testele nucleare deținute de civilizație. În 1957, Pauling a scris o petiție-apel științifică de cerere a unui tratat de interzicere totală a experiențelor nucleare și a distribuit-o comunității științifice. El a adunat peste 9 000 de semnături din 49 de țări și au participat inclusiv 2 000 oamenii de știință americani. În 1958, Pauling a prezentat petiția adresată Secretarului General al Organizației Națiunilor Unite, anunțând că acesta a reprezentat un consens general al oamenilor de știință din lume și de recunoaștere a vinovăției lor pentru interzicerea în viitor a testelor nucleare.
Pauling a dat sute de prelegeri împotriva testării armelor nucleare și de război. Din păcate, el a traversat o perioadă de suspiciuni sporite ale Războiului Rece și a fost marcat ca suporter comunist. Guvernul federal a refuzat să-i dea lui Pauling un pașaport, astfel negându-i posibilitatea de a participa la convențiile științifice internaționale. Pauling a fost de două ori citat să se prezinte în fața comisiilor Congresului pentru investigarea activităților anti-americane, ca să declare că nu a fost comunist. La 11 octombrie 1960, Pauling a fost amenințat cu sfidarea Congresului, deoarece a refuzat să dezvăluie numele celor care au ajutat la transmiterea petiției sale, de interzicere a testelor nucleare.
În ciuda inexorabilei opresiuni guvernamentale, Pauling a rămas neînfricat și și-a continuat cruciada scriind un proiect de rezoluție pentru un tratat de interzicere a testelor nucleare. El a trimis scrisori și copii ale rezoluției sale atât președintelelui Kennedy cât și lui Hrușciov. În cele din urmă, cele două super-puteri au convenit asupra unui tratat limitat de interzicere a testelor, unul care a fost izbitor de asemănător cu al lui Pauling. Tratatul a intrat în vigoare la 10 octombrie 1963, ziua în care Pauling a fost anunțat că va primi al doilea Premiu Nobel.
Prea mult înaintea timpului său
Prin difuzarea cunoștințelor sale despre pericolele letale ale emanațiilor radioactive, Pauling a devenit o țintă a persecuției guvernului, hărțuit în presă și acuzat că lucrează pentru inamic. El ar fi putut fi închis pentru că a refuzat să ofere Congresului numele celor implicați în colectarea celor peste 9 000 de semnături pentru petiția științifică de interzicere a testelor nucleare deasupra solului.
Cunoaștem acum că guvernul știa despre efectele testărilor nucleare supraterane, dar le-a acoperit. În 1950, de exemplu, oficiali guvernamentali au notificat furnizorii de film fotografic despre exploziile preconizate, astfel încât aceștia să-și poată proteja filmele lor, dar nu a împărtășit informațiile producătorilor de lapte. Mulți copii au băut lapte contaminat radioactiv.
Un raport din 1997 al Institutului Național al Cancerului a indicat faptul că copii de la ferme care au băut lapte de capră, în anii 1950, în zonele testelor nucleare, au fost atât de sever expuși, ca și cei mai grav expuși copii după accidentul nuclear de la Cernobâl din 1986. Ratele de deces din cancer, leucemie și alte boli cauzate de accidentul de la Cernobâl, sunt estimate la zeci de mii.
Acest raport preliminar cu privire la efectele letale ale testelor nucleare, a alarmat pe unii membri ai Congresului, inclusiv pe senatorul Tom Harkin din Iowa. "Ceea ce vedem aici este, poate, vârful aisbergului", a spus Harkin. "Ştim că au fost, probabil, 15 000 de decese care pot fi atribuite acestor teste nucleare." Congresul a primit raportul preliminar în luna august. Raportul a fost aprobat de Institutul de prestigiu pentru Energie și Cercetare a Mediului, dar guvernul nu a formulat un răspuns de sănătate publică. "Oamenii au dreptul să știe dacă au fost expuși, care au fost zonele de radioactivitate, ar fi trebuit să fie supuși unor analize medicale și să li se fi spus ce să facă pentru a-și proteja sănătatea", a spus senatorul Harkin.
Este interesant de observat că ceea ce avocații Senatorului Harkin pledează astăzi, ar fi fost considerată erezie în 1950, deoarece poziția oficială a guvernului de la acea dată a fost că emanațiile radioactive au fost inofensive.
Patruzeci și cinci de ani în urmă, dr. Linus Pauling a formulat un răspuns de sănătate publică pentru a eradica această problemă, dar guvernul federal a ales în schimb să-l persecute pe acest om de știință genial și umanitar, astfel încât ploile cu reziduuri radioactive să poată continua să cadă de-a lungul Statelor Unite.
Așa cum este adesea cazul, atunci când guvernul face o acuzație penală împotriva unui disident politic (în acest caz, Linus Pauling), istoria de mai târziu ne arată că guvernul însuși a fost cel care a fost implicat în activitățile sinistre. Ce ar putea fi mai anti-american decât provocarea cancerului la 15 000 de oameni nevinovați?
Teoria lui Linus Pauling despre Vitamina C și atacul de cord
Linus Pauling nu a încetat niciodată să ia poziții controversate. În anii 1960, el a început să investigheze rolul pe care l-a jucat vitamina C în domeniul sănătății umane. Pauling a postulat că o cauză a aterosclerozei este deficienta de vitamină C pe tot parcursul vieții.
Una dintre cele mai mari nenorociri ale evoluției umane, a explicat Pauling, a fost atunci când strămoșii omului au pierdut capacitatea lor de a produce vitamina C. "De când proto-oamenii s-au mutat din habitatele lor bogate în fructe și legume", a declarat Pauling, "au suferit deficiențe mari de vitamina C". Pauling a recomandat ca oamenii să suplinească acest deficit, cu doze zilnice de vitamina C, mult mai mari decât 60 mg recomandate de către guvern.
Pauling a expus o bază moleculară pentru a explica conexiunea vitaminei C cu lipoproteina-a, o substanță al cărei nivel din sânge a fost legat de bolile cardiovasculare. Lipoproteina-a este, de asemenea, o componentă majoră a plăcilor găsite în vasele de sânge ale pacienților cu ateroscleroză.
Pauling a publicat studii afirmând că lipoproteina-a este un surogat pentru vitamina C, care servește pentru a consolida pereții vaselor de sânge, în absența unor cantitati adecvate de vitamina C din dietă. Pauling a remarcat faptul că animalele care produc propria vitamina C, au în sânge foarte puține lipoproteine-a.
Pauling a fost convins de faptul că dozele mari de vitamina C ar putea ajuta la prevenirea debutului bolilor cardiovasculare, inhibând formarea și promovarea leziunii pe pereții vaselor de sânge și probabil, scăderea producției de lipoproteina-a în sânge.
Poziția lui Linus Pauling referitor la vitamina C și bolile cardiovasculare, l-au pus din nou, sub intense critici, de data aceasta din partea instituțiilor medicale, care au afirmat că vitamina C nu are nimic de a face cu riscul de atac de cord.
Linus Pauling din nou exonerat
De-a lungul ultimilor 12 ani, un volum tot mai mare de studii publicate au susținut poziția lui Linus Pauling privind rolul vitaminei C și bolile de inimă. Multe dintre aceste studii se referă la efectele benefice pe care le are vitamina C pe peretele arterial, dar ceea ce este cel mai impresionant sunt studiile epidemiologice umane care arată că persoanele cu un nivel ridicat de vitamina C trăiesc mai mult și suferă de mai puține atacuri de cord, comparativ cu cei cu un nivel scăzut de vitamina C .
Unul dintre primele studii umane care fundamentează beneficiile suplimentării cu vitamina C, a fost anunțat în 1992 și a arătat că bărbații care au luat 800 mg de vitamina C pe zi au trăit cu șase ani mai mult decât cei care au consumat alocația FDA zilnică recomandată de 60 mg pe zi. Acest studiu pe zece ani, publicat în "Jurnalul de Epidemiologie", 3 a arătat că aportul de doze mari de vitamina C prelungește durata medie de viață și reduce rata de mortalitate cauzată de bolile cardiovasculare.
Un raport convingător despre suplimentarea cu cantități mari de Vitamina C și care poate prelungi durata de viață la om, a fost publicat în august 1996 în "Jurnalul American de Nutriție Clinică". Acest studiu a implicat 11 178 oameni în vârstă, care au participat la studiu, pentru a stabili efectele suplimentării cu vitamine, în relație cu rata de mortalitate. În cazul în care au fost comparate efectele vitaminelor C și E, mortalitatea generală a fost redusă cu 42%. Ceea ce a determinat ca aceste constatări să fie semnificative, a fost faptul că studiul a comparat oamenii care au luat doze mici de vitamine multiple pe zi, cu cei care au luat suplimente în doze mari de vitamina C și E. Doar participanții care au luat suplimente în doze mari de vitamina C și E, au avut beneficii. 4 Un studiu publicat în British Medical Journal a evaluat 1605 bărbați selectați în mod aleatoriu, în Finlanda în vârstă între 42 de ani și 60 de ani, între anii 1984 și 1989. Nici unul dintre acești oameni nu a avut dovezi privind boli de inimă pre-existente. După ajustarea după alți factori de risc, oamenii care au avut deficit de vitamina C, au avut atacuri de inimă de 3,5 ori mai multe decât bărbații care nu au avut deficit de vitamina C. Concluzia oamenilor de știință a fost, "deficiența de vitamină C, cum a fost evaluată prin concentrația scăzută de ascorbat în plasmă, constituie un factor de risc pentru bolile cardiace coronariene ". 5
Intr-un studiu publicat anul trecut în "The Lancet", cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Anglia au studiat vitamina C serică și cât timp au trăit acești oameni. Cei care au avut cele mai mici niveluri de vitamina C, au fost de două ori mai predispuși să moară, comparativ cu cei cu cele mai mari niveluri serice de vitamina C. Acest studiu s-a bazat pe rezultatele de la peste 19 000 oameni. 6
Vitamina C provocă pietre la rinichi?
Linus Pauling a intrat sub atacul medicilor care susțineau că vitamina C a cauzat pietre la rinichi. Pe baza cunoștințelor moleculare de chimie, Dr. Pauling a respins meticulos acuzații nefondate. Cu toate acestea, ceea ce i-a lipsit Dr. Pauling între anii 1960 și 1970, au fost studiile umane, pentru a valida faptul că vitamina C nu crește riscul de pietre la rinichi.
Dr. Pauling a fost exonerat din nou, de un raport de la Harvard Medical School, care a arătat că nu există nici un risc crescut de pietre la rinichi, prin evaluarea a 85 557 femei, pe o perioadă de studiu de 14 ani. Acest raport, publicat în aprilie 1999 în "Jurnalului Societății Americane de Nefrologie", a arătat că femeile care au consumat 1500 mg pe zi sau mai mult de vitamina C, nu au fost susceptibile de a dezvolta pietre la rinichi, mai mult decât femeile care au consumat sub 250 mg de vitamina C pe zi. Studiul a scos la iveală faptul că femeile care au consumat 40 mg sau mai mult vitamina B6 au fost cu 34%, mai puțin predispuse de a dezvolta pietre la rinichi, comparativ cu femeile care au luat mai mult de 3 mg pe zi de B6. 7
Singurul motiv pentru care Linus Pauling nu a fost aruncat în închisoare pentru promovarea beneficiilor vitaminei C, este că el nu putea vinde brevetul. Înainte de 1994, FDA a interzis să se facă mențiuni de sănătate distribuitorilor de suplimente alimentare.
Putem astăzi opri persecutarea lui Linus Pauling?
Cei cu idei noi, se confruntă adesea cu atacuri violente din partea tuturor. Un exemplu recent a fost anunțul că au fost produse celulele stem embrionare umane și că acum există o oportunitate de a vindeca multe din bolile letale de astăzi.
Ați putea crede că omul de știință care a făcut această descoperire remarcabilă, dr. Mike West, ar fi proclamat un erou. În schimb, liderii guvernamentali au promis imediat să treacă la legi noi, pentru a face o crimă din a crea celule stem embrionare în scopuri terapeutice de clonare. În cadrul audierilor Senatului, oamenii de știință și oameni chinuiți de boli au cerut parlamentarilor să nu le interzică cercetarea clonării terapeutice.
Preocuparea noastră este aceea că doar un număr minuscul de minți strălucite ca accea lui Linus Pauling s-au născut vreodată. Când Linus Pauling a declarat că reziduuri radioactive cauzează cancer la om, el a fost ridiculizat, persecutat și aproape încarcerat. 45 de ani mai târziu, Pauling a dovedit ca a avut dreptate. Acest lucru nu ajută cu nimic pe cei 15 000 americani, care au pierit de cancer indus de emanațiile radioactive.
Astăzi există rezerve de inteligență excepționale, care sunt înăbușite de birocrație. În scopul renașterii științifice necesară pentru a extinde durata de viață sănătoasă umană, trebuie să spargem barierele care suprimă punerea în aplicare a ideilor noi.
Noi, ca cetățeni, trebuie să protejăm acele minți strălucite (Paulings Linus de azi), care pot fi prea intimidați să-și riște libertatea lor personală, pentru a promova adevărul științific.
Referințe: 1. Available at: http://www.cnn.com/2002/US/03/01/nuclear.fallout/index.html. 2. Available at: http://www.antenna.nl/wise/451/4457.html. 3. Enstrom JE, Kanim LE, Klein MA. Vitamin C intake and mortality among a sample of the United States population. Epidemiology. 1992 May;3(3):194-202. 4. Losonczy KG, Harris TB, Havlik RJ. Vitamin E and vitamin C supplement use and risk of all-cause and coronary heart disease mortality in older persons: the Established Populations for Epidemiologic Studies of the Elderly. Am J Clin Nutr. 1996 Aug;64(2):190-6. 5. Nyyssonen K, Parviainen MT, Salonen R, et al. Vitamin C deficiency and risk of myocardial infarction: prospective population study of men from eastern Finland. BMJ. 1997 Mar 1;314(7081):634-8. 6. Khaw KT, Bingham S, Welch A, et al. Relation between plasma ascorbic acid and mortality in men and women in EPIC-Norfolk prospective study: a prospective population study. European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition. Lancet. 2001 Mar 3;357(9257):657-63. 7. Curhan GC, Willett WC, Speizer FE, et al. Intake of vitamins B6 and C and the risk of kidney stones in women. J Am Soc Nephrol. 1999 Apr;10(4):840-5.
Linus Pauling – Extrase din ultimele interviuri publicateInstitutul pentru Nutriție Optima, 1994
Extrase din interviuri cu Tony Edwards pentru televiziunea QED BBC, precum și cu Patrick Holford, la Conferința „Puterea Prevenției”
 Întrebare: Dvs recomandați vitamina
C și lizina pentru tratamentul bolilor cardiovasculare. Cum anume
ajută lizina la prevenirea bolilor cardiovasculare?
Răspuns: Mulți cercetătorii au contribuit la descoperirea
lipoproteinei (a), cea care se depune în plăci, nu LDL,
ci lipoproteina (a). Dacă ai mai mult de 20mg/dL în sânge, începe depunerea
plachetelor și aterosclerozei, astfel încât, atunci întrebarea este
"Care sunt cauzele care fac ca lipoproteina (a) să se
lipească de peretele arterei și provocă aceste plăci?" Ei bine,
biochimiștii și chimiștii sunt
persoane destul de inteligente și au descoperit ceea ce este în peretele
arterei și care face ca lipoproteina (a) să se
atașeze de peretele arterei, formând plăci aterosclerotice și în cele
din urmă ducând la boli de inimă, accidente vasculare cerebrale și boala
arterială periferică. Răspunsul este că există un amino-acid special,
într-o proteină din peretele arterei - lizina, care este unul dintre cei
20 de amino-acizi de care se leagă lipoproteina (a) și provoacă
dezvoltarea plăcilor aterosclerotice. Cred că este o descoperire foarte
importantă.
Ei bine, acum, dacă știm că
există reziduuri de lizină, reziduuri lisil, care rețin
lipoproteinele (a) în peretele arterei și cauzează
rigidizarea arterelor, atunci orice chimist, fizician, etc, ar spune imediat că
lucrul care trebuie făcut este punerea aminoacidului lizină în sânge, într-o
cantitate mai mare decât cea normală. Desigur, lizina se găsește în mod
normal în alimente. Carnea, în special, conține un pic
de lizină bună și ai nevoie de lizină ca să rămâi în
viață. Este un aminoacid esențial. Ai
nevoie să obții aproximativ un gram pe zi, pentru a menține un
echilibru de proteine, dar poți lua lizină, lizină pură, o substanță perfect
non-toxică din produsele alimentare, cam 500 mg, comprimate și astfel
adaugi molecule suplimentare de lizină în sânge. Ele intră în concurență cu
reziduurile lisil de pe peretele arterei și în
consecință împiedică lipoproteinele (a) să fie
depozitate sau chiar vor lucra pentru a le trage din perete și prin a
distruge plăci aterosclerotice.
Întrebare: Credeți că tratamentul cu lizină și vitamina
C poate inversa procesul aterosclerotic?
Răspuns: Da, așa cred.
Acum am ajuns la punctul în care cred că se poate obține un
control aproape complet al bolilor cardiovasculare, atacuri de cord și accidente
vasculare cerebrale, prin utilizarea corectă a vitaminei C și lizina.
Bolile cardiovasculare pot fi prevenite și chiar
vindecate. Dacă ai factori de risc ai bolilor de inimă sau dacă există
antecedente de boli de inimă în familie, dacă tatăl tău sau alți membri de
familie au murit de un atac de cord sau accident vascular cerebral sau
orice altceva, sau dacă ai avut un atac de cord ușor, atunci
ar fi bine să iei vitamina C și lizină.
Conexiunea
Colagen
Conexiunea Colagen
Linus Pauling - Teoria
Unificată a bolilor cardiovasculare umane
De Jim English și Cass
Hyla, MD
Colagenul este proteina care transformă
fibrele conjunctive în țesuturi, cum ar fi piele, ligamente, cartilaje, oase și
dinți. Colagenul, de asemenea, acționează ca un fel de "lipici"
intracelular, care oferă suport, formă și volum vaselor de sânge, oase și
organe, cum sunt inima, rinichii și ficatul. Fibrele de colagen păstrează
oasele și vasele de sânge puternice și ajută la ancorarea dinților în
gingiile noastre. Colagenul este, de asemenea, necesar pentru repararea vaselor
de sânge, a vânătăilor și oaselor rupte. Ca proteina cea mai abundentă
din organism, masa de colagen este mai mare decât toate celelalte proteine la
un loc.
Vitamina C - împreună cu aminoacizii
prolina si lizina - este esențială pentru formarea colagenului sănătos. Multe
vitamine și minerale acționează precum catalizatori, pentru a sprijini
producerea de proteine. Cu toate acestea, în cazul colagenului, vitamina C
este, de fapt folosită ca să se combine cu doi aminoacizi - lizina și prolina -
pentru a forma pro-colagenul. Pro-colagenul este apoi utilizat pentru
fabricarea unuia dintre multele tipuri de colagen găsite în diferite țesuturi
de-a lungul corpului. Există cel puțin paisprezece tipuri diferite de colagen,
dar cele mai frecvente sunt:
Tipul I: Formează
fibrele găsite în țesuturile conjunctive ale pielii, oaselor, dinților, tendoanelor
și ligamentelor.
Tipul II: Fibre rotunde
găsite în cartilaj.
Tipul III: Formează țesuturi
conjunctive care dau forma și masa organelor, cum ar fi ficatul, inima,
rinichii, etc.
Tipul IV: Formează foi
care se află între straturile de celule în vasele de sânge, mușchi și
ochi.
Deficitul de vitamina C egal
Deficitul de Colagen
Corpul nostru produce continuu
colagen pentru a menține și repara țesuturile conjunctive pierdute zi de zi.
Fără vitamina C, formarea colagenului este perturbată, rezultând o mare varietate
de probleme de-a lungul corpului. Scorbutul, boala cauzată de deficiența de
vitamina C, este de fapt un proces care perturbă capacitatea organismului de a
produce colagen și țesuturi conjunctive. Cu scorbut, organismul literalmente se
destramă din moment ce colagenul este rupt și nu este înlocuit. Articulațiile
încep să cedeze iar tendoanele se slăbesc și se zbârcesc. Vasele de sânge
se năruie și încep să se destrame, ceea ce duce la vânătăi și sângerări cu
ruperea vaselor sanguine (hemoragie), de-a lungul corpului. Dinții slăbesc și
cad iar gingiile și țesuturile conjunctive care țin dinții încep să se erodeze.
Organele, ținute altă dată ferm de țesuturile conjunctive, de asemenea, pierd
rezistența structurală și încep să cedeze. În timp, diferite țesuturi ale
corpului slăbesc sistemul imunitar și
inima cedează, ceea ce duce la moarte.
Linus Pauling provoacă Teoria
Colesterolului
În 1989, eminentul om de știință
american și laureat de două ori al Premiului Nobel, Linus Pauling, a anunțat o nouă
abordare în modul în care vom vizualiza și
trata bolile de inimă. În "O teorie unificată a bolilor cardiovasculare
umane", Linus Pauling a anunțat că depozitele de plăci văzute în
ateroscleroză nu sunt cauza bolilor de inimă, dar sunt de
fapt rezultatul încercării organismului nostru de a repara
daunele cauzate pe termen lung, de către deficitul de
vitamina C. În esență, Pauling crede că boala de inimă este o formă de
scorbut, iar placa este încercarea organismului de a consolida și de a “patch-ui”(
a petici ) vasele de sânge slăbite și arterele, care altfel s-ar rupe. Pauling
a arătat, de asemenea, că bolile de inimă pot fi prevenite sau tratate
prin luarea de vitamina C și alte suplimente.
Depozite de Plăci
Pauling și-a bazat teoria sa revoluționară
pe un număr de constatări științifice importante. În primul rând a fost
descoperirea că depozitele de placă găsite în aorta umană sunt alcătuite
dintr-o formă specială de lipoproteine, numite (a) sau Lp (a), nu de la
colesterol LDL obișnuit. Lp (a) este o formă specială de colesterol LDL, care
formează foi groase de plăci, care obstrucționează arterele.
O altă constatare importantă a
teoriei Pauling a fost observația că depozitele de placă nu sunt formate
aleatoriu de-a lungul sistemului circulator. Acest lucru a fost semnalat pentru
prima dată la începutul anilor 1950 atunci când un medic canadian, GC Willis,
MD, a observat că placa se formează întotdeauna în locuri apropiate
inimii, locuri unde vasele de sânge și arterele sunt în mod constant
întinse și îndoite, mai degrabă decât să fie distribuite în mod egal de-a
lungul întregului sistemul cardiovascular. Willis, de asemenea, a remarcat
faptul că depozitele de placă apar întotdeauna în regiunile care sunt expuse la
presiunile mai mari de sânge, cum ar fi aorta, acolo unde sângele este forțat când
iese din inimă.
În 1985, o echipă de cercetători a
constatat cum placa apare doar în zone ale arterelor care devin deteriorate. Așa
cum se formează fisuri într-un furtun de grădină, care a devenit slab datorită
unor îndoiri continue ( constante) și datorită unei presiuni înalte , tot asa
se formează fisuri în mucoasa peretelui arterial. Deoarece aceste fisuri mici
se deschid, acestea expun componente ale amino- acidului lizină (una din
componentele principale ale colagenului), la fluxul de sânge. Acestea atrag inițial
Lp (a). Lp (a) este o forma deosebit de "lipicioasă" a
colesterolului, care este atras și se lipește de lizină. Lp (a) începe să se
atașeze la componentelor expuse. Ca și Lp (a), lizina liberă în sânge
este atrasă de depozitul în creștere. În timp, acest proces va continua astfel încât
lizina și Lp (a) sunt ambele atrase din sânge pentru a construi depozite tot
mai mari de plăci. Acest proces reduce treptat diametrul interior al vaselor de
sânge și limitează capacitatea acestora de a transporta sânge.
Bolile de Inima ca
Scorbut
Observând procesul de formare a
plăcii descris mai sus, Pauling a recunoscut o similitudine cu procesele
care stau la baza producerii scorbutului. El a văzut, de asemenea,
asemănările la ateroscleroză intre modelele umane și animale, care indică
o legătură cu scorbutul. În primul rând, bolile cardiovasculare nu au loc în
oricare animale care sunt în măsură să producă propria
lor vitamina C. Multe animale produc cantități mari de vitamina C, care
sunt echivalente la om, cu doze de douăzeci de grame pe zi, de Vitamina
C. În al doilea rând, singurele animale care produc Lp (a) sunt cele care, la
fel ca și omul, și-au pierdut, de asemenea, capacitatea
de a produce propria vitamina C, cum ar fi maimuțele și purcelușii de
Guineea.
Punând toate piesele din puzzle
împreună, Pauling a sugerat că acțiunea de a forma placa este cu adevărat
încercarea organismului de a repara prejudiciul cauzat de un deficit pe termen
lung de vitamină C. El știa că strămoșii noștri trăiau în regiunile tropicale,
unde dieta
Linus Pauling a constat în primul rând din fructe și legume. Cu un aport zilnic
estimat a fi în intervalul de câteva sute de miligrame la câteva grame pe zi,
strămoșii noștri au supraviețuit cu ușurință, fără gena necesară
pentru producerea de vitamina C. Aproape pe neobservate, această mutație a fost
transmisă generațiilor succesive și a devenit o problemă atunci când
primii oameni au început să se răspândească în alte regiuni ale lumii.
Într-adevăr, atunci când omenirea a plecat din"grădină", lipsa unei
aprovizionări sigure și adecvate cu vitamina C, a condus la scorbut.
Pauling credea că scorbutul a fost
una dintre cele mai mari amenințări la adresa omenirii, de a supraviețui în
vremurile îndepărtate și a crezut că hemoragiile din perioadele cu deficit de
vitamina C, în special în timpul erei glaciare, au adus oamenii probabil
aproape de punctul de dispariție.
Placa ca un salvator de viață?
Baza teoriei Pauling este că, în
timp, organismul a dezvoltat un mecanism de a efectua reparații, care i-a
permis să facă față pagubelor provocate de deficitul cronic de vitamina C.
Mecanismul de reparații este la fel de elegant, cât este de simplu. Când
arterele au devenit slabe și au început să se rupă, corpul a răspuns prin
"lipirea" zonelor deteriorate, cu ajutorul Lp (a), pentru
a preveni o moarte lentă prin sângerare internă. În esență, placa este
încercarea organismului de a “petici” vasele de sânge afectate de nivelul scăzut
de scorbut. În consecință, Pauling credea că "factorii declanșatori"
convenționali de formare a plăcii, cum ar fi homocisteina și colesterolul
oxidat, sunt de fapt doar simptome suplimentare de scorbut.
Suport științific pentru Teoria
Unificată Pauling
Teoria Pauling a fost unică prin
faptul că s-a adresat unui fapt ne explicat mai înainte prin teoriile
curente. Concret, în cele din urmă Pauling a explicat de ce placa nu este la
întâmplare distribuită în tot corpul, ci limitată la zonele de stres mecanic
ridicat. A fost găsit un număr surprinzător de mare de studii pe animale,
pentru a sprijini teoria lui Pauling. Cercetările efectuate pe animale, care nu
pot produce propria lor vitamina C, au constatat că, atunci când nivelurile de
vitamina C sunt reduse, producția de colagen se micșorează și vasele de sânge
devin mai subțiri și mai slabe. Studii suplimentare confirmă, de asemenea, că,
atunci când animalele sunt lipsite de vitamina C, corpurile lor răspund prin
creșterea nivelurilor sanguine de Lp (a) și formarea de depozite de plăci,
pentru a consolida arterele și de a preveni rupturile vaselor sanguine.
Colagenul “ topește” placa și
păstrează arterele deschise
În afara suplimentării cu vitamina C
pentru a preveni ateroscleroza, Pauling a recomandat o combinație de vitamina C
și aminoacizii lizină și prolină, pentru a ajuta la îndepărtarea plăcii
existente, în timp ce se consolidează arterele slabe și
deteriorate. După cum s-a menționat anterior, organismul produce colagen din
lizină și prolină. Pauling a motivat că, prin creșterea concentrațiilor de
lizină și prolină în sânge, moleculele Lp (a) s-ar lega cu lizina liberă, mai
degrabă decât de șuvițe de lizină expuse de fisurile din vasele de sânge.
Cât de multă Vitamina C este nevoie
pentru a preveni ateroscleroza?
În timp ce scorbutul acut poate fi
prevenit printr-o simplă doză de 10 mg de vitamină C pe zi, nu există
nici o cercetare actuală indicând cât de multă vitamina C ar putea fi
necesară pentru a preveni scorbutul cronic al plăcii aterosclerotice. În teoria
sa unificată, Linus Pauling a recomandat adesea 3.000 și 5.000 mg pe zi, ca o
doză eficace. Rapoarte bazate pe experiența pacienților care utilizează Terapia
Pauling indică faptul că recuperarea rapidă este regula frecventă, nu excepția,
permițând multor oameni sa evite o intervenție chirurgicală pe cord deschis sau
angioplastia.
Terapia Pauling pentru
Inversarea bolilor de inima
1. Vitamina C: până la limita de toleranță a intestinului
– până la apariția diareei, apoi redusă doza puțin. Pentru majoritatea
oamenilor, acest lucru va fi în intervalul de cinci până la zece grame
(5,000-10,000 mg.) în fiecare zi. Împărțiți această cantitate în două
doze egale, la 12 ore. (Vitamina C previne fisurarea în continuare a peretelui
vasului de sânge - începutul bolii.)
2. L-Prolina: 3 grame de două ori pe zi (acționează pentru
a elibera lipoproteine (a) de la formarea plăcii și a preveni depunerea în
continuare).
3. L-Lizina: 3 grame de două ori în fiecare zi (acționează
pentru a elibera lipoproteine (a) de la formarea plăcii și a preveni
depunerea în continuare).
4. Co-enzima Q10: 90-180 mg. de două ori pe zi (întărește
mușchiul inimii).
5. L-Carnitina: 3 grame pe zi (de două ori pe zi,
consolidează, de asemenea, mușchiul inimii).
6. Niacina: Reduce producția de lipoproteine (a) în
ficat. Inozitol hexanicotinate este o formă de niacina, care nu produce
problema cu înroșirea feței și prin urmare, permite doze terapeutice mai mari.
Începeți cu 250 mg. la prânz, 500 mg. la cină și 500 mg. la culcare, în prima
zi; creșteți apoi treptat, pe parcursul a câteva zile, până când ajungeți la
patru grame pe zi, cea mai mare doză sau cea mai mare doză sub patru grame, pe care
o puteți tolera. Asigurați-vă să întrebați medicul dumneavoastră pentru
testarea, o dată la două luni sau mai puțin, a nivelului enzimelor hepatice,
pentru a fi sigur că ficatul este capabil să se ocupe de doza pe care o luați.
7. Vitamina E: 800-2400 UI pe zi. (Inhibă
proliferarea celulelor musculare netede din pereții arterelor care au suferit
modificări aterosclerotice.)
Referinte
1. Marcoux C; Lussier-Cacan S;
Davignon J; Cohn JS. Association of Lp(a) rather than integrally-bound apo(a)
with triglyceride-rich lipoproteins of human subjects. Biochim Biophys Acta
1997 Jun 23;1346(3):261-74. 2. Ensenat D, Hassan S, Reyna SV, Schafer AI, Durante W. Transforming growth
factor-b1 stimulates vascular smooth muscle cell L-proline transport by
inducing system A amino acid transporter 2 (SAT2) gene expression. Biochem. J.
(2001) 360, (507-512) 3. White AL; Lanford RE. Cell surface assembly of lipoprotein(a) in primary
cultures of baboon hepatocytes. J Biol Chem 1994 Nov 18;269(46):28716-23. 4. Klezovitch O; Edelstein C; Scanu AM. Evidence that the fibrinogen binding
domain of Apo(a) is outside the lysine binding site of kringle IV-10: a study
involving naturally occurring lysine binding defective lipoprotein(a)
phenotypes. J Clin Invest 1996 Jul 1;98(1):185-91. 5. Boonmark NW; Lou XJ; Yang ZJ; Schwartz K; Zhang JL; Rubin EM; Lawn RM.
Modification of apolipoprotein(a) lysine binding site reduces atherosclerosis
in transgenic mice. J Clin Invest 1997 Aug 1;100(3):558-64. 6. Phillips J; Roberts G; Bolger C; el Baghdady A; Bouchier-Hayes D; Farrell M;
Collins P. Lipoprotein (a): a potential biological marker for unruptured
intracranial aneurysms. Neurosurgery 1997 May;40(5):1112-5; discussion 1115-7. 7. Stubbs P; Seed M; Moseley D; O'Connor B; Collinson P; Noble M. A prospective
study of the role of lipoprotein(a) in the pathogenesis of unstable angina. Eur
Heart J 1997 Apr;18(4):603-7. 8. Shinozaki K; Kambayashi J; Kawasaki T; Uemura Y; Sakon M; Shiba E; Shibuya
T; Nakamura T; Mori T. The long-term effect of eicosapentaenoic acid on serum
levels of lipoprotein (a) and lipids in patients with vascular disease. J
Atheroscler Thromb 1996;2(2):107-9. 9. McCully KS, Homocysteine metabolism in scurvy, growth and arteriosclerosis.
Nature 1971;231:391-392. 10. Pauling L, Rath M. Pro. Nat. Acad. Sci USA, Vol 87, pp 9388-9390, Dec 1990. 11. Carr AC, Frei B. Toward a new recommended dietary allowance for vitamin C
based on antioxidant and health effects in humans. American Journal of Clinical
Nutrition 1999;69(6):1086-1107. 12. Simon JA, Hudes ES. Serum ascorbic acid and gallbladder disease prevalence
among US adults: the Third National Health and Nutrition Examination Survey
(NHANES III). Arch Intern Med. 2000;160(7):931-936. 13. Stephen R, Utecht T. Scurvy identified in the emergency department: a case
report. Journal of Emerg Med. 2001;21(3):235-237. 14. Cameron E, Pauling L. Supplemental ascorbate in the supportive treatment of
cancer: Prolongation of survival times in terminal human cancer. Proc Natl Acad
Sci U S A. 1976
Boala de
inima, Ascorbat, Lizina si Linus Pauling
Boala de inima,
Ascorbat, Lizina și Linus Pauling
de Jeffrey Dach MD
Am avut odată o conversație cu un
prieten de-al meu cardiolog, în care am menționat întâmplător Teoria Linus
Pauling a bolilor de inimă, precum și ideea că ulterior un program nutritiv
suplimentar non-toxic cu vitamina C și câțiva aminoacizi ar putea
preveni și inversa bolile de inimă. Răspunsul prietenului meu
cardiolog a fost un hohot de râs și uimirea că cineva ar putea sugera
o astfel de idee lipsită de sens. Cu siguranță glumesc!?
Prietenul meu cardiolog și restul
sistemului medical actual nu au nici cea mai vagă idee despre furtuna care vine
peste sistemul îngrijirii sănătății, mai exact la profiturile uriașe
ce apar din diagnosticul și tratamentul bolilor de inimă, o industrie
de multe miliarde de dolari în SUA.
Laboratoarele de Cateterizare și
Chirurgie Cardiacă vor avea de suferit, primele victime ale revoluției Informaționale
medicale pe Internet, furnizarea de informații cu privire la un
program de suplimente alimentare, sigur și ieftin, de
inversare a bolilor de inimă, numit protocolul Linus Pauling. A venit
vremea ca bătrânii dinozauri să plece. În viitorul apropiat, datorită lui Linus
Pauling, bolile de inimă vor deveni o curiozitate a trecutului, cum a fost
dispariția ulcerelor gastrice, după inventarea antiacidelor și antibioticelor.
Protocolul Linus Pauling -
Vitamina C
Deficitul de vitamina C are un
impact major asupra producției de colagen
Vitamina C este necesară pentru a
face o proteină numită colagen, care este componenta majoră a țesuturilor
conjunctive. Lipsa vitaminei C determină o boală numită scorbut.
De ce este important Colagenul?
Colagenul este proteina cea mai
abundentă din organism. Este proteina structurală folosită pentru a face țesuturi
conjunctive, oase, dinți, păr și artere. Un colagen puternic este
important pentru un organism puternic. 
Imaginea de sus:
"Colagenul", din oțel inoxidabil, înalțime: 11 metri - Julian
Voss-Andreae, Orange Memorial Park Sculpture Garden, City of South San
Francisco, CA. 5/10/2006. Curtoazie Wikimedia Commons
Deficiența de Vitamina C rezultă în
absența din colagen a croslink-urilor de Lizină
Vitamina C este necesară pentru un
colagen puternic. Cum se face acest lucru? Vitamina C este necesară pentru
lisil hidroxilaza, o enzimă responsabilă pentru atașarea reziduurile de lizină
pe componente de colagen adiacente (a se
vedea schema de mai jos). Deficiența de Vitamina C are ca rezultat
slăbirea firelor de colagen, cauzate de croslink-urile întrerupte de
lizină. Un colagen slăbit determină probleme larg răspândite în țesuturile
conjunctive, oase, dinți, piele, păr, artere, etc
Imaginea de mai jos prezintă trei
pași în atașamentul a două fibrile de colagen (componente) prin combinarea a
două molecule de lizină, cu ajutorul unui enzime lizil hidroxilaza care
necesită vitamina C.
Pasi in sinteza colagenului (Curtoazie de la
Wikimedia) 
Cum sunt aceste fire ( fibril )
interconectate ( crosslink)? Acest lucru se face cu reziduuri de lizină (a se
vedea diagrama de mai jos)
Interconectarea firelor de Lizina și
Lisiloxidaza
 Obținerea Liziloxidazei (Curtoazie de la Wikimedia) Imaginea de mai sus
prezintă trei pași în atașamentul a două fire de colagen (componente) prin
combinarea a două molecule de lizină, cu ajutorul unui enzime lizină
hidroxilaza, care necesită vitamina C.
Scorbutul - Colagenul se destramă
În boala determinată de lipsa totală
a vitaminei C, numită scorbut, elementele structurale ale corpului literalmente
se destramă. Colagenul este rupt și nu este înlocuit. Articulațiile se uzează,
arterele mici încep să crape și să degenereze, pielea prezintă vânătăi și
sângerări, datorate ruperii vaselor mici de sânge pe tot corpul, iar dinții se
pot desprinde și cădea.
Linus Pauling: boala de inima este
scorbut cronic
Linus Pauling a fost, fără îndoială,
cel mai mare om de știință al secolului XX. Toata biochimiea
modernă și biologia moleculară se bazează pe munca lui Linus Pauling,
în special descoperirea și elucidarea legăturii chimice. Pauling este singurul
om de știință care a primit două premii Nobel in domenii separate.
Ultimii săi ani de viața Pauling i-a
dedicat bolilor de inimă, iar în 1989
a publicat "O teorie unificată a bolilor
cardiovasculare umane", în care afirmă că plăcile aterosclerotice în
bolile de inimă sunt de fapt parte dintr-un proces de reparare a daunelor
arteriale, cauzate de deficitul cronic de vitamină C.
În esență, Pauling a spus că boala
de inimă este o manifestare cronică de scorbut iar plăcile aterosclerotice sunt
un mecanism evoluat, pentru a repara sau a petici vasele de
sânge și arterele afectate de deficitul cronic de vitamina C.
Linus Pauling, de asemenea, a spus că formarea plăcii aterosclerotice poate fi
prevenită sau inversată cu ajutorul vitaminei C, lizinei și
prolinei. Acestea sunt suplimente nutritive disponibile pentru câțiva dolari,
la orice magazin de produse alimentare de sănătate.
Placile aterosclerotice conțin
lipoproteina (a)
Plăcile aterosclerotice
găsite în aorta umană sunt alcătuite dintr-o formă de colesterol numită
lipoproteina (a), sau numit Lp (a).
Plăcile aterosclerotice se găsesc
in locuri cu stres mecanic maxim
Plăcile aterosclerotice nu se găsesc
distribuite aleatoriu de-a lungul arborelui arterial, ci distribuția
acestora este limitată, mai degrabă, la site-uri de stres mecanic
ridicat, cum ar fi bifurcații și zone de mișcare, ca de exemplu suprafața
inimii (arterele coronare). La începutul anilor 1950, un canadian, GC Willis,
MD, a făcut aceleași observații, care au fost confirmate
in 60 de ani, prin coronarografie și arteriografii
periferice, la centre medicale majore.
Legăturile expuse ale Lizinei din
colagenul distrus, locul unde se atașează lipoproteina (a) și se
formează placa 
Lizina, curtozie Wikimedia
Imaginați-vă cum călcați de o mie de
ori pe zi, pe furtunul din grădina dvs. Curând veți observa fisuri în furtun.
Același proces se întâmplă în arteră. Deoarece aceste fisuri sunt deschise,
firele de colagen din peretele arterei sunt răsfirate în afară. Firele triple
de colagen împletite elicoidal sunt în mod normal legate împreună cu
legături (crosslink-uri) de lizină, care sunt acum răsfirate în afară și
expuse la fluxul de sânge circulant.
Reziduurile de lizină din componenta
colagenului deteriorat arată ca niște steaguri mici fluturând. Componentele
expuse de lizină sunt disponibile pentru legarea unei forme speciale de
colesterol, numită lipoproteina(a) circulantă, care are receptori
lizina și care este cunoscută pentru riscul crescut al bolilor
de inimă. Acest atașament între lipoproteina(a) și reziduurile
de lizină libere din colagenul deteriorat, inițiază procesul de ateroscleroză. În
timp, acest proces construiește depozite mai mari de plăci, care restrâng
în cele din urmă diametrul interior al arterelor, cauzează un blocaj, sau
duc la ruptura plăcii și la tromboză, un eveniment catastrofic, care poate
provoca atac de cord sau moarte subită.
Experimentele pe șoareci
modificați genetic, cărora li s-au "scos" receptorii de lizină ai
lipoproteinei(a), au arătat o reducere în formarea plăcii
aterosclerotice de cinci ori.
Boala de inimă este scorbut
cronic
1) Toate primatele, inclusiv
oamenii, sunt în imposibilitatea de a produce vitamina C, din cauza unei
mutații genetice. Ne lipsește enzima finală necesară ficatului nostru
pentru a transforma glucoza în vitamina C, (denumită enzima GLO). Toate
celelalte animale au această enzimă și fabrică propria lor vitamină C.
2) Boala cardiovasculară este găsită
în primate, animale și oameni, care sunt incapabili de a produce vitamina
C. Însă animalele care produc vitamina C, nu fac boli de
inimă.
Suport științific (animal)
pentru Teoria Unificată a lui Pauling
Porcușorul de Guineea este
deosebit de bine potrivit pentru a studia ateroscleroza, deoarece acesta este
în imposibilitatea de a face propria lui vitamină C și în plus,
dezvoltă plăci aterosclerotice similare cu cele găsite în om. Un
canadian, GC Willis, a condus cercetările realizate în 1950, care arată că porcii
de guineea cărora li s-a scos din dietă vitamina C, au dezvoltat plăci
aterosclerotice, în timp ce cobaii carora li s-a dat din abundență
vitamina C, au fost protejați. În plus, cobaii hrăniți cu o dietă cu deficit de
vitamina C, au avut nivelurile crescute de Lipoprotein(a), odată cu
creșterea formarii plăcii aterosclerotice în artere.1,2
Rezultate similare au fost
demonstrate la șoareci cărora, prin inginerie genetică li s-a scos enzima
GLO. Soarecii fără GLO, hrăniți cu o dietă deficitară de vitamina C, au
dezvoltat plăcile aterosclerotice în aortă, cu firele caracteristice de
colagen deranjat. Șoarecii fără GLO, hrăniți cu vitamina C, au fost
protejați. 3
Dr. Sydney Bush, Optometrist,
face observații pe arterele retiniene, care sprijină
teoria lui Pauling. Utilizând echipamentele non-invazive moderne pentru a
fotografia arterele retiniene ale ochiului, înainte și după
suplimentarea la om cu vitamina C, dr. Bush a documentat inversarea progresiei
plăcii aterosclerotice, cu suplimentarea de vitamina C. 4
Studiile Scorului de calciu
coronarian ( masa de calciu depusa pe arterele coronariene), sprijină, de
asemenea, teoria Pauling, cu rezultate favorabile în urma
tratamentului cu vitamina C si lizina. 5
Protocolul Linus Pauling,
pentru prevenirea și inversarea progresiei plăcii
Pe baza informațiilor de mai sus, nu
este greu să se ajungă la programul pentru prevenirea bolilor de inimă al lui
Linus Pauling. În cazul în care bolile de inimă sunt cauzate de deficiența
cronică de vitamină C, atunci are sens să completăm cu vitamină C în
cantitățile necesare pentru a face colagen puternic și pentru a preveni
deteriorarea arterelor la stresul mecanic.
În plus, Pauling a inventat o metodă
inteligenta și totuși simplă de a aborda problema Lipoproteinei
(a) care se atașează la reziduurile de lizină, de pe fibrele de colagen
deteriorate în peretele arterial. El a recomandat completarea cu 2-4
grame de lizină pe zi. În fluxul de sânge, lizina suplimentară
se atașează de site-uri de receptori de pe lipoproteina(a), inactivând astfel
lipoproteina(a) și împiedicând-o să se atașeze la peretele arterial. Acest lucru
previne inițierea procesului de ateroscleroza. În plus, vitamina
C și lizina sunt ambele precursori importanți pentru construirea de
colagen puternic, ceea ce face arterele puternice.
În plus față de lizină, unele dintre
legăturile reticulare libere ale colagenului se atașează la un alt aminoacid
numit prolina, adăugat, de asemenea, la protocolul de tratament.
În cazul în care doriti să citiți
despre protocolul Linus Pauling
În imagine de mai sus, coperta
cărții lui Linus Pauling, curtoazie Owen Fonorow.
Citiți mai multe despre protocolul
Linus Pauling în această carte (imaginea de mai sus): Practicarea Medicinei
fără licență de Owen Fonorow. 6,7
Owen Fonorow este, probabil, cea mai dedicată persoană
din 1992 pentru protocolul de prevenirea și inversarea bolilor de inimă
Linus Pauling.8
Un brevet pentru protocolul Linus Pauling a fost
eliberat în 1994. 9 În 1996, o scanare
CAT și studiul scorului de calciu coronarian au validat
protocolul, indicând o inversare de 15% a calcifierii și o inversare
a bolii coronariene.10
O altă carte excelentă despre
vitamina C și boli de inimă este, “Stop America # 1 Killer” de Thomas
Levy MD, JD. 2006.11 Pentru a citi mai multe despre
protocolul Linus Pauling, consultați această scurtă broșură de patru pagini, a
lui Owen Fonorow.12
Ce este Protocolul Linus Pauling?
L-ascorbat (vitamina C) = 5-6 grame
pe zi, în doze divizate
L-Lizina = 5 grame pe zi, în
doze divizate
L-Proline = 2-3 grame pe
zi, în doze divizate
Aceste suplimente pot fi obținute cu
40 la 50 de dolari pe lună, de la orice magazin de suplimente alimentare de
sănătate, sub formă de comprimate sau capsule.
Opoziția medicinei
actuale față de Protocolul Linus Pauling
Dacă sunteți confruntat cu
perspectiva unui bypass chirurgical al arterelor coronare, s-ar putea
pune întrebarea evidentă: de ce cardiologul meu nu a mi-a dat această
informație și nu a început cu mine protocolul Linus Pauling?
Cei mai multi cardiologi fie nu știu
despre el sau îl ignoră, din cauza războiului informațiilor între
medicina alopată și medicina naturistă. Cardiologii citesc reviste
medicale în care se vehiculează, în mod regulat, articole incorecte
și părtinitoare despre Vitamina C și care spun că aceasta este
inutilă pentru prevenirea și inversarea bolilor de inimă. 13
Diagnosticarea și tratarea
bolilor de inimă, cu teste și proceduri costisitoare, cum ar fi
angiografia coronariană, angioplastie, stenting și operațiile de
by-pas, sunt partea cea mai profitabilă a afacerii. De aceea, spitalele
concurează și luptă unii cu alții asupra drepturilor de a extinde și de a
construi laboratoare cardiace mai mari și programe cardiace cu operații de
bypass sau implantări de stent. Aceste programe produc sume uriașe de bani
pentru sistemul național de spitale în SUA.
Ce s-ar întâmpla dacă ar exista o
modalitate ieftină și eficientă de a inversa și de a preveni bolile
de inimă, (adică protocolul Linus Pauling)? Boala de inimă ar deveni o boală
mai puțin frecventă. Cu mai putini pacienți bolnavi de inimă pentru a fi tratați,
laboratoarele de multe milioane de dolari și programele cardiace by-pass /
stent din spitale, ar deveni caduce și ar dispărea. Aceasta ar fi o
catastrofă financiară pentru medicina actuală.
Cu atât de mulți bani și
interese legitime în joc, vă puteți imagina de ce nu este prudent pentru un
cardiolog să arate interes pentru beneficiile protocolului Linus Pauling,
într-o conversație prietenoasă, în timpul prânzului, în sala de mese a
doctorilor. Asta ar fi ca un preaviz dat personalului medical, dat afară pe ușa
spitalului și sfârșitul unei practici cardiologice profitabile. Ce
cardiolog cu “mintea la cap” ar face asta? Este mai ușor pentru un cardiolog să
râdă, pur și simplu, ca de o glumă la masă și să se ducă
înapoi în laboratorul Cath, să facă mai multe proceduri și niște
bani, pentru a-și plăti facturile.
|