Copii crescuti cu hormoni


Mare atenţie cu ce vă hrăniţi copiii! Un fenomen îngrijorător ia amploare şi în România. Din ce în ce mai mulţi copii ajung la pubertate la doar 6 ani, iar medicii spun că boala apare din cauza alimentaţiei de tip fast-food

Medicii spun că primul semnal care poate duce la apariţia pubertăţii precoce este creşterea rapidă în greutate, încă din primii ani de viaţă. În plus glandele mamare se dezvoltă mult mai repede atât la băieţi, cât şi la fete, iar problemele cu pilozitatea pot apărea încă de la vârsta de 6 ani.

Unele studii au descoperit că cei afectaţi de pubertate precoce prezintă mai frecvent probleme de comportament și se integrează mai greu social decât colegii de aceeași vârstă. Alţi cercetători au demonstrat că boala poate avea efecte toată viaţa. Potrivit unor studii, mulţi dintre copii diagnosticaţi cu pubertate precoce au avut probleme emoţionale când au devenit adulţi.


                                Sursa: DIGI 24

În ultimii ani, în jur de 600 de copii au fost diagnosticaţi cu această boală, de două ori mai mulţi decât în urmă cu un deceniu.

Florin Purda are doi copii, unul de 5 ani și unul de 7. Tatăl spune că ambii au refuzat mâncarea gătită imediat ce au învăţat să vorbească. Copiii au înlocuit fructele cu preparatele fast-food.



„Nu mai voiau să mănânce ceva natural: o legumă, un fruct. Numai chipsuri, napolitane și tot felul de produse din astea de fast-food și de patiserie (…) Din cauza acestor produse iau în greutate și sunt mult mai dezvoltați ca și alți copii”, povestește Florin Purda.

Aşa încât, la doar cinci ani, cel mic are 40 de kilograme, faţă de 18 cât ar fi trebuit să aibă la vârsta lui, iar cel mare, 60, în loc de cel mult 22. Speriaţi, părinţii au cerut ajutorul medicilor. Aşa au aflat că organismul copiilor a fost dat peste cap de alimentaţia nesănătoasă, iar echilibrul hormonal s-a modificat. Acum, cei doi fraţi nu mai au voie să consume alimente bogate în hormoni, coloranți și aditivi.

        
 Sursa: DIGI 24

„Apare acest decalaj (de greutate – n.n.) însoțit de o alimentație industrială, hipercalorică, ce devansează foarte mult lipsa de activitate fizică a copilului modern”, explică dr. diabetolog Amorin Popa.

Creşterea rapidă în greutate a copiilor este unul dintre principalele semne ale bolii, spun medicii.

„Vorbim de pubertatea precoce dacă apar semnele pubertății înainte de 8 ani la fete și înainte de 9 ani la băieți”, precizează medicul pediatru Ladislau Ritli.
Pubertatea precoce poate declanşa boli grave

„Sunt implicate atât cauze tumorale, cauze traumatice, de asemenea pot fi implicate unele anomalii la nivelul ovarelor sau glandelor suprarenale, mai există sindroame genetice care pot să ducă la această patologie, dar să nu uităm că a crescut tot mai mult prevalența obezității în rândul copiilor”, spune medicul endocrinolog Alina Zdrehuș.

„În condițiile în care glandele care secretă hormonii nu merg în ritmul lor obișnuit, uterul, ovarele, trompele (…) nu vor mai avea o evoluție favorabilă”, avertizează și Doru Crăiuț, medic ginecolog.

Studiile arată că pubertatea precoce apare de cinci ori mai des la fete decât la băieţi. Specialiştii au stabilit că în unele cazuri, din cauza alimentaţiei şi stilului de viaţă, pubertatea poate apărea şi la copii mai mici de 6 ani. Sursa:http://amfms.ro/

......................................................................................................

Otrava din farfurie: cum sunt „umflati” puii inainte de a fi vanduti populatiei

Specialiştii susţin că, dintr-un kilogram de carne de pui cumpărată din magazin, o treime este saramură, care este injectată în carne, de procesator. Alte pericole din carnea de pui sunt hormonii şi medicamentele care le sunt administrate animalelor în crescătorii, mai atrag atenţia nutriţioniştii. Boli ale sistemului imunitar, boli oncologice sunt urmările în timp ale consumului cărnii „ajustate”.

Carnea injectata cu saramură, vezi video:
http://amfms.ro/otrava-din-farfurie-cum-sunt-umflati-puii-inainte-de-a-fi-vanduti-populatiei/

Otrava din farfurie: cum sunt „umflaţi” puii înainte de a fi vânduţi populaţiei

Carnea injectată „trage” la cântar şi trage şi de timp, în sensul că puiul astfel tratat are termen de valabilitate mai mare. Nu este o practică ilegală, dar face rău la buzunare, dacă ne gândim ce plătim de fapt. O treime din preţ este apă de mare, nu de ploaie!, pentru că plătim saramura. Teoretic, comercianţii nu pot vinde pui cu un conţinut de apă mai mare de 4,3 la sută, o normă europeană.

Pui crescuţi cu chimicale

Dar carnea de pui mai poate conţine şi alte substanţe periculoase pentru organism, spune medicii.
„Carnea de pui se găseşte pe mesele tuturor. Este accesibilă ca preţ şi uşor de gătit. Urmărindu-se un consum de proteină de înaltă calitate, acest tip de carne este des inclusă în meniu. Cu o industrie a cărnii de pui mereu în creştere, aceste păsări nu cresc în condiţii favorabile”, susţine Liana Conţiu, nutriţionist – dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară. Mai exact, puii sunt crescuţi în mediu toxic şi hrăniţi cu furaje cu conţinut mare de chimicale. „Carnea de pui de astăzi este de calitate îndoielnică. Creşterea forţată modifică compoziţia şi calitatea cărnii”, mai spune nutriţionista. „O greşeală mare este că alegem să cumpărăm carne procesată cu adaos de sodiu (saramuri), care conţin glutamat monosodic, care dă un gust bun şi un aspect apetisant. Urmările sunt multe şi grave”, mai spune medicul.
Hormoni şi chimicale egal boli

La copii poate apărea puberatea precoce, care afectează serios sănătatea fizică şi psihică a copilului, obezitatea infantilă şi anumite tipuri de cancer, spune medicii. „Pe termen lung o astfel de carne afectează imunitatea organismului, ceea ce poate duce mai ales la afecţiuni oncologice. Hormonii clar afectează sănătatea consumatorului. Şi aditivii, conservanţii ne fac rău”, a precizat medicul Simona Felicia Drăgoi, specialist în igiena alimentaţiei şi nutriţie.

Şi totuşi, ce variante avem?

”Recomandarea mea este să alegeţi cu grijă carnea de pui pe care o consumaţi. Dacă există posibilitea, alegeţi să cumpăraţi de la micii producători pui crescuţi natural. Sau alegeţi să cumparati carne de pui de o bună calitate (pui crescuţi ecologic-n.r.), chiar dacă preţul ei este mai mare faţă de celelalte firme producătoare. Alegeţi calitatea nu cantitatea! Iar carnea procesată trebuie exclusă din meniu!”, mai spune nutriţionista Liana Conţiu.

Medicul Simona Drăgoi ca şi reprezentanţii Direcţiei pentru Siguranţa Alimentelor spun că există reglementări legislative clare cu privire la carnea modul de procesare a cărnii şi că, în mod normal, astfel de analize se fac pentru orice aliment aflat la consum. Sursa:
http://amfms.ro/
Comments