Conform
unei cercetari ale carei rezultate au aparut in revista „American Journal of
Clinical Nutrition”, riscul de mortalitate este crescut de un asemenea obicei
alimentar care citeaza Fox News. Cercetatorii suedezi au studiat 76.645 de
barbati si femei, pentru a-si da seama ce legatura exista intre consumul de
carne rosie si scaderea sperantei de viata.
In
categoria carnii procesate pot fi incluse, printre altele, carnatii si
mezelurile. Expertii avertizeaza asupra pericolului legat atat de carnea de
porc, cat si de cea de vita. Trebuie mentionat faptul ca ei au studiat efectele
acestui aliment asupra consumatorilor timp de aproximativ 15 ani.
In
intervalul respectiv, 20% dintre subiecti au murit. In comparatie cu cei care
nu au mancat carne, persoanele care au consumat circa 300 de grame zilnic au
trait cu circa doi ani mai putin. De exemplu, 100 de grame de carne procesata
mancata in fiecare zi a insemnat o reducere a vietii cu aproximativ noua luni.
„E de
presupus ca atat carnea procesata, cat si cea neprocesata ar putea avea
mecanisme biologice diferite, rezultand in diferite efecte asupra
mortalitatii”, sustin autorii studiului. Sursa: ziare.com